Ok, zamknij

Gastronomia i dietetyka

Znaleźliśmy dla Ciebie 92 Dietetyków ze specjalizacji Gastronomia i dietetyka
Magdalena Adamczak Bydgoszcz

(36 opinii)

Magdalena Adamczak

Diet-Medicus Magdalena Adamczak Dietetyk Medyczny

Stacjonarnie, Gabinety Tatrzańskie ul. Janosika 5a, gabinet nr 4 Stacjonarnie, Gabinety Tatrzańskie ul. Janosika 5a, gabinet nr 4, 85-792 Bydgoszcz

Wizyty zdalne/ online, ul. Chałubińskiego 1/12 Wizyty zdalne/ online, ul. Chałubińskiego 1/12, 85-794 Bydgoszcz

PT SOB NIE PON
14:00 - - -
15:00 - - -
16:00 - - -
17:00 - - -
Rezerwuj wizytę
Kamila Borowy Wrocław

(44 opinii)

Kamila Borowy

MakeLifeFit Dietetyk Kamila Borowy

ul. Bolesława Chrobrego 35 ul. Bolesława Chrobrego 35, 50-254 Wrocław

Z panią Kamilą współpracuję dopiero 3 miesiące, ale efekty już zachwycają :-) Posiłki są przepyszne (ciasteczka z masłem orzechowym i fit burger to mi...
2018-12-05
Zobacz więcej
Julita Dudicz Bielsk Podlaski

(15 opinii)

Julita Dudicz

Porcja Zdrowia - dietetyk Julita Dudicz Bielsk Podlaski

Targowa 12 Targowa 12, 17-100 Bielsk Podlaski

Przed wizytą bardzo się obawiałam, że kolejny raz podejmę próbę bezskutecznie, tymczasem Pani dietetyk ma tak doskonale podejście, że z przyjemnością w...
2020-03-11
Zobacz więcej
Wiktoria Dąbrowska Gdańsk

(13 opinii)

Wiktoria Dąbrowska

Dietetyk kliniczny Wiktoria Dąbrowska

Al. Jana Pawła II Al. Jana Pawła II, 80-462 Gdańsk

Jestem po ponad dwóch tygodniach wegetariańskiej diety eliminacyjnej w SIBO i jestem mega zadowolona! Posiłki są łatwe, pyszne i szybkie w przygotowani...
2022-03-16
Zobacz więcej
Agata Szustecka Stalowa Wola

(5 opinii)

Agata Szustecka

Idziemy po Zdrowie Dietetyk Agata Szustecka

Paderewskiego 1 Paderewskiego 1, 37-400 Nisko

Poniatowskiego 19G Poniatowskiego 19G, 37-450 Stalowa Wola

PT SOB NIE PON
8:00 - - -
9:00 - - -
10:00 - - -
11:00 - - -
Rezerwuj wizytę
Małgorzata Słoma-Krześlak Sosnowiec

(22 opinii)

Małgorzata Słoma-Krześlak

mgr Małgorzata Słoma-Krześlak

ul. Naftowa 13 ul. Naftowa 13, 41-200 Sosnowiec

Zdecydowanie najlepszy specjalista w mieście. Pani Małgosia pomogła mi zdiagnozować insulinooporność, dzięki czemu w końcu po latach bez diagnozy czuję...
2017-06-19
Zobacz więcej
Elżbieta Bogdała Wrocław

(4 opinii)

Elżbieta Bogdała

Psychodietetyk Elżbieta Bogdała

Rydgiera Rydgiera, 50-249 Wrocław

Kolejowa Kolejowa, 53-508 Wrocław

Potrzebowałam pomocy Eli jako psychodietetyka kilkukrotnie, najpierw 5 lat temu jak przygotowywałam się do operacji jajnika (musiałam w krótkim czasie ...
2022-01-25
Zobacz więcej

Gastronomia i dietetyka – podstawy smacznego i zdrowego jedzenia


Jeszcze do niedawna pojęcia gastronomii i dietetyki wydawały się być na dwóch przeciwnych biegunach. Oczywiście obie dziedziny dotyczą żywności i żywienia, ale o ile słowo „gastronomia” przywołuje na myśl jedzenie smaczne, pożywne, a wręcz wykwintne, „dietetyka” kojarzy nam się raczej z wyrzeczeniami – ze względu na potrzebę redukcji masy ciała czy stanu zdrowia. Takie myślenie jest jednak bardzo stereotypowe. Obecnie wiele wyższych uczelni oferuje studia na kierunku „Gastronomia i dietetyka” nie bez przyczyny!



Wyzwania współczesnych dietetyków


W dzisiejszych czasach zapanowała na dobre moda na zdrowy styl życia. Coraz więcej osób dba o swoje zdrowie, kondycję i sylwetkę. W związku z tym rośnie popyt na usługi dietetyków – specjalistów kompetentnych w tworzeniu zindywidualizowanych jadłospisów. Klientom nie zawsze zależy na skutecznej redukcji masy ciała. Z porad dietetyków korzystają też sportowcy, weganie, osoby z nietolerancjami pokarmowymi. Dlatego specjaliści muszą być przygotowani na różne oczekiwania i potrzeby żywieniowe pacjentów.



Gastronomia i dietetyka – komplementarne specjalności


W związku z wyżej opisaną tendencją wielu współczesnych dietetyków to eksperci także w dziedzinie gastronomii. Przedmiotem ich zainteresowań nie są już wyłącznie takie kwestie jak technologia żywienia czy możliwe interakcje pomiędzy poszczególnymi produktami spożywczymi, a farmaceutykami. Dobry dietetyk to osoba z rozległą wiedzą na temat kuchni świata, zdolna opracować dla klienta jadłospis nie tylko zdrowy, ale też tak smakowity i zróżnicowany, by można było z przyjemnością stosować go latami.