Ok, zamknij

Sztuka kulinarna

Znaleźliśmy dla Ciebie 62 Dietetyków ze specjalizacji Sztuka kulinarna
Magdalena Adamczak Bydgoszcz

(36 opinii)

Magdalena Adamczak

Diet-Medicus Magdalena Adamczak Dietetyk Medyczny

Stacjonarnie, Gabinety Tatrzańskie ul. Janosika 5a, gabinet nr 4 Stacjonarnie, Gabinety Tatrzańskie ul. Janosika 5a, gabinet nr 4, 85-792 Bydgoszcz

Wizyty zdalne/ online, ul. Chałubińskiego 1/12 Wizyty zdalne/ online, ul. Chałubińskiego 1/12, 85-794 Bydgoszcz

PT SOB NIE PON
14:00 - - -
15:00 - - -
16:00 - - -
17:00 - - -
Rezerwuj wizytę
Agata Zych Dąbrowa Tarnowska

(67 opinii)

Agata Zych

Gabinet Dietetyczny Esencja Zdrowia Agata Zych

Żelazówka 104b Żelazówka 104b, 33-200 Dąbrowa Tarnowska

Pani Dietetyk naprawdę zna się na rzeczy ,myślałem że już nie ma dla mnie nadzieji i nie poradzę sobie że swoim ciałem, dzięki Pani dietetyk na nowo m...
2019-01-31
Zobacz więcej
Julita Dudicz Bielsk Podlaski

(15 opinii)

Julita Dudicz

Porcja Zdrowia - dietetyk Julita Dudicz Bielsk Podlaski

Targowa 12 Targowa 12, 17-100 Bielsk Podlaski

Przed wizytą bardzo się obawiałam, że kolejny raz podejmę próbę bezskutecznie, tymczasem Pani dietetyk ma tak doskonale podejście, że z przyjemnością w...
2020-03-11
Zobacz więcej
Dorota Hucał Lublin

(5 opinii)

Dorota Hucał

Dorota Hucał

Tarasowa 4 lokal użytkowy nr 8 Tarasowa 4 lokal użytkowy nr 8, 20-819 Lublin

PT SOB NIE PON
8:00 8:00 - 8:00
9:00 9:00 - 9:00
10:00 10:00 - 10:00
11:00 11:00 - 11:00
Rezerwuj wizytę
Małgorzata Słoma-Krześlak Sosnowiec

(22 opinii)

Małgorzata Słoma-Krześlak

mgr Małgorzata Słoma-Krześlak

ul. Naftowa 13 ul. Naftowa 13, 41-200 Sosnowiec

Zdecydowanie najlepszy specjalista w mieście. Pani Małgosia pomogła mi zdiagnozować insulinooporność, dzięki czemu w końcu po latach bez diagnozy czuję...
2017-06-19
Zobacz więcej
Ireneusz Kośla Siedlce

(5 opinii)

Ireneusz Kośla

Ireneusz Kośla Dietetyk Arnica

Mazurska, 2, I piętro Mazurska, 2, I piętro, 08-110 Siedlce

Fachowy sprzęt do badań jak i wiedza. Kompleksowe podejście do pacjenta. Polecam.
2017-11-29
Zobacz więcej
Sylwia Chromik Katowice

(3 opinii)

Sylwia Chromik

Szok Dietoterapia - gabinet online

Koszalińska 35 Koszalińska 35, 40-717 Katowice

PT SOB NIE PON
10:30 10:30 10:30 10:30
11:30 11:30 11:30 11:30
12:30 12:30 12:30 12:30
13:30 13:30 13:30 13:30
Rezerwuj wizytę
Małgorzata Chyla Kraków

(15 opinii)

Małgorzata Chyla

Dietetyk online Małgorzata Chyla

Twoja Dieta Online Twoja Dieta Online , online Kraków

Chciałabym bardzo podziękować Pani Małgosi za opiekę dietetyczną nad moją osobą :)
Zmiana stylu odżywiania była mi zalecona przez lekarza endokr...
2019-05-21
Zobacz więcej
Paulina Szymczak Warszawa

(2 opinii)

Paulina Szymczak

Paulina Szymczak - DIETETYK FIT PRALINKA

Wizyta online Wizyta online, 03-984 Warszawa

PT SOB NIE PON
10:00 - - 10:00
11:00 - - 11:00
12:00 - - 12:00
13:00 - - 13:00
Rezerwuj wizytę

Sztuka kulinarna a zdrowa dieta


Co wspólnego ma sztuka gotowania z dietą? Pozornie – niewiele. Dieta kojarzy się z restrykcyjnym jadłospisem, rezygnacją ze spożywania różnych produktów, by zredukować wagę czy poprawić stan zdrowia. Tymczasem sztuka kulinarna przywodzi na myśl bogactwo smaków i aromatów, pasję gotowania i przyjemność z jedzenia. Zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów w zakresie żywienia, zdrowa dieta to taka, którą komponuje się z radością, by jeść z apetytem



Dlaczego powinno się jeść smacznie na diecie?


Dieta to bardzo szerokie pojęcie. Dziś tym słowem określa się każdy styl żywienia. Jednak nawet jeśli przyjąć, że dietetyczny jadłospis to taki, który został poddany ścisłym regulacjom, wciąż powinien składać się z urozmaiconych, sycących dań, i to około 5 razy dziennie! Chcąc schudnąć czy poprawić metabolizm, musimy regularnie spożywać pełnowartościowe posiłki. W przeciwnym razie organizm nie funkcjonuje prawidłowo, a przed niedoborami pokarmowymi broni się, magazynując „zapasy” w postaci tkanki tłuszczowej.



Sztuka gotowania podczas diety


Gdy chcemy jeść zdrowo, świadomie dobierając składniki odżywcze w diecie, gotowanie staje się prawdziwą sztuką. W dobrze zbilansowanym, lekkostrawnym jadłospisie nie ma bowiem miejsca na wysoko przetworzone dania wymagające jedynie podgrzania w mikrofalówce. Dieta to czas, by zgłębić sztukę kulinarną i zainspirować się zdrową kuchnią śródziemnomorską czy japońską. Bogactwo smaków na talerzu i dobre samopoczucie na co dzień sprawią, że zapragniemy, by taka dieta stała się naszym sposobem żywienia na stałe.